We buy gold coins in competitive prices click we Buy
Πεντόλιρα Αγγλίας , όσα πρέπει να γνωρίζετε...

Πεντόλιρα Αγγλίας , όσα πρέπει να γνωρίζετε...

Πεντόλιρο Αγγλίας όλα όσα πρέπει να ξέρετε..

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι συλλέκτες αλλά και επενδυτές , αγοράζουν με μεγάλο ρυθμό χρυσά πεντόλιρα Αγγλίας με αποτέλεσμα η τιμη τους να έχει αυξηθεί αρκετά ειδικά στα συλλεκτικά κομμάτια. Αναμφίβολα το χρυσό αυτό νόμισμα, τραβάει τα βλέμματα πάνω του, λόγω του μεγάλου μεγέθους που έχει αλλά και λόγω της κομψότητας που το διακατέχει. Το βάρος τους είναι 40γρ ,ενώ η καθαρότητα τους σε χρυσό είναι 22 καράτια (.916).

Ανάλογα την χρονολογία καθορίζεται και η σπανιότητα τους. Ένας τρόπος να ξεκινήσεις αν δεν έχεις πολλές γνώσεις να αγοράζεις , είναι τα επετειακά μοντέρνα πεντόλιρα με την Ελισάβετ. Συνολικά έχουμε 5 χρονιές που κόπηκαν επετειακά πεντόλιρα από το Αγγλικό νομισματοκοπείο. 1989-2002-2005-2012-2017. Τα συγκεκριμένα βγήκαν με κουτί και πιστοποιητικό σε BU (λαμπρά ακυκλοφόρητο) αλλά και σε μορφή κασετινάς (proof) των 4 νομισμάτων και 5 το 2012 – 2017. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα από τα συγκεκριμένα πεντόλιρα σε ελκυστικές τιμές. Τα επετειακά proof πεντόλιρα συνήθως είναι πιο ακριβά από τα απλά BU, ενώ τα πρώτα ,είναι σπασμένα από κασετίνες και πιστοποιημένα.

Πεντόλιρο Ελισάβετ 1989 με το τριαντάφυλλο

Το πρώτο επετειακό πεντόλιρο που κυκλοφόρησε το 1989, ήταν για τον εορτασμό των 500 χρόνων από την πρώτη χρυσή λίρα(1489-1989). Συνολικά 7,936 νομίσματα κυκλοφόρησαν με ξύλινο κουτί και πιστοποιητικό. Το σχέδιο το επιμελήθηκε ο Bernard Sindall το οποίο από τον εμπροσθότυπο δείχνει την βασίλισσα να κάθεται στον θρόνο με τα σκήπτρα , ενώ στον οπισθότυπο διακρίνεται ο βασιλικός θυρεός μέσα ένα τριαντάφυλλο.

Πεντόλιρο Ελισάβετ 2002 με τον θυρεό

Το δεύτερο κατά σειρά επετειακό πεντόλιρο είναι του 2002 το οποίο κόπηκε για το χρυσό ιωβηλαίο της Βασίλισσας , ως φόρο τιμής θυμίζοντας νομισματικά , το χρυσό ιωβηλαίο του 1887 της Βασίλισσας Βικτώριας. Στον εμπροσθότυπο διακρίνεται το κεφάλι της βασίλισσας ενώ στον οπισθότυπο διακρίνεται ο βασιλικός θυρεός. Σχεδιασμένο από τον Timothy Noad , ένα από τα πιο όμορφα μοντέρνα πεντόλιρα σε περιορισμένη έκδοση των 1370. Συνοδεύεται από πράσινο βελούδινο κουτί συν πιστοποιητικό.

Πεντόλιρο Ελισάβετ 2005 με τον ιππότη.

Λίγα χρόνια αργότερα ένα ακόμα επετειακό πεντόλιρο κυκλοφόρησε το 2005 σχεδιασμένο από τον Ian Rank – Broadley. Ο εμπροσθότυπος φέρει το κεφάλι της Ελισάβετ ενώ ο οπισθότυπος έχει μια άλλη μορφή του Αγιου Γεώργιου που σκοτώνει τον δράκο, στην μάχη. Μόλις 1500 πεντόλιρα κόπηκαν , συνοδευόμενα από το πράσινο κουτάκι τους και το πιστοποιητικό.

Πεντόλιρο Ελισαβετ 2012 με τον δράκο.

Το 2012 κόπηκε το μοντέρνο πεντόλιρο με το μικρότερο τιραζ συνολικά 496. Επετειακό σχέδιο με τον δράκο , γιορτάζοντας τα 60 χρόνια βασιλείας. Αρκετά σπάνιο να βρεθεί λόγω του χαμηλού τιραζ. Συνοδεύεται από ξύλινο κουτί με πιστοποιητικό.

Πεντόλιρο Ελισάβετ 2017  200 χρόνια εορτασμού

Το επετειακό πεντόλιρο του 2017 έκανε πάταγο με το που βγήκε λόγω του πανέμορφου σχεδίου του για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την πρώτη λίρα του 1817 του Γεωργίου του 3ου. Μικρό τιραζ με μόλις 1000 κομμάτια συνοδευόμενο από deluxe ξύλινο κουτί και το πιστοποιητικό του. Ο εμποσθότυπος έχει την βασίλισσα στην σημερινή της μορφή , ενώ ο οπισθότυπος έχει ακριβώς το σχέδιο της λίρας του 1817 με τον Άγιο Γεώργιο να κρατάει ξύλινο κοντάρι.

Αυτή ήταν μια σύντομη αναδρομή στα επετειακά πεντόλιρα που κυκλοφόρησαν μέχρι σήμερα , ενώ μεγάλο ενδιαφέρων παρουσιάζουν και τα συλλεκτικά.

Εν ολίγοις , τα συλλεκτικά είναι τις χρονιές (1826-1839-1887-1893-1902-1911-1937)

Το 1887 με την βασίλισσα Βικτώρια , βγήκε το πρώτο πεντόλιρο κυκλοφορίας στα χρονικά του σύγχρονου νομισματοκοπείου της Αγγλίας και είναι μέχρι σήμερα το πιο δημοφιλές ειδικά στην χώρα μας. Συνολική κοπή 54.000 ενώ τα proof ήταν μόλις 797. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως για κάποιον που δεν γνωρίζει , καθώς στην αγορά υπάρχουν πολλά πλαστά. Σε ένα άλλο άρθρο θα αναλύσουμε περισσότερο τα συλλεκτικά πεντόλιρα, καθώς εκεί οι παράγοντες που καθορίζουν την αξία τους είναι η κατάσταση τους κατά κύριο λόγο.

Η εταιρία μας κατά καιρούς έχει εμπορευτεί μεγάλη ποσότητα χρυσών πεντόλιρων συλλεκτικών , μοντέρνων και επετειακών , ενώ για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.